OM OSS

Historia

Linköpings Sportdykarklubb bildades 1966 och har idag 100 medlemmar aktiva inom klubbens verksamhetsområden Sportdykning, Apnea, Undervattensrugby och Snorkling/Fridykning.

Parallellt med de sport-specifika verksamheterna arrangeras årligen uppskattade dykläger och andra aktiviteter där alla verksamhetsområden deltar tillsammans. Likaså har alla klubbmedlemmar tillgång till båt, dyktuber, kompressor och annan utrustning som kan behövas.

Eldsjälar & ideellt ansvar

All verksamhet inom LSDK drivs av eldsjälar och du som medlem kan vara en av dem! En eldsjäl är en person som har någon form av ideellt ansvar i vår förening och engagerar sig för att LSDK och alla vi ska bli och ha det så bra som möjligt. Du som eldsjäl kan ha ett eller flera ansvarsområden.

Att vara eldsjäl och ha ett ansvarsområde innebär att det är du som är ansvarig för och bestämmer över en bit av LSDK. Du har ett uppdrag och en beskrivning över ditt område och har en eventuell budget. Med detta planerar och organiserar du enligt vad du tror blir bäst för klubben och kommunicerar med styrelsen och andra eldsjälar.

Ansvarsområden

Hela LSDK är uppdelat i ett antal ansvarsområden. Målet med dessa är att täcka allt som händer och behöver hända inom klubben. Alla områden är enskilda och överlappar inte varandra utan är avgränsade, det finns bara en chef och inget delat ansvar 🙂 Totalt finns ca. 40 ansvarsområden i dagsläget, några exempel på dem följer här:

Styrelsen

Några av eldsjälarna inom LSDK är styrelsemedlemmarna. De väljs på LSDKs årsmöte varje år och Kontakta oss genom att fylla i formuläret här eller maila till styrelsen@lsdk.se

Vill du veta mer och engagera dig?

Kul att höra! Gör då följande direkt:

Så hittar vi på något bra! Det finns alltid något att göra. Kanske att du får hänga på en eldsjäl och stötta upp denne eller att du får ditt egna område. Oavsett vad så är du hemskt välkommen in i klubben! 🙂